October 3, 2009

KAMI MENANG BESAR....!

TengoK tAJUK PoN DA tAW KAN...
HEHEHE...
semalam adelah event warna-warni aidilfitri..
mesti ramai tgh citer kat bLog dorang pasal event nie...
well..aku xnak la citer panjang2..kang takot bosan plak..
yg ptg, dgn semangat iri ati dan nakal, aku nak bgtaw satu perkara yg da jadi kenyataan.....
OMBAK MENANG BESAR....!
apakah ade yg jeleZ...??
wakakakkak....
nak taw nape kite menang??
aku pon xtaw....huhuhuhu.....tp best gak sbb menang...
byk piC nak Letak tp aku xdew piC....suMe kat Dorang..waaaa...!!!

tahniah kat Ombak crEw..korg sume da wat yg tBaek gilEr...!!
semangat kOrang kalo lawan dgn makcik2 kat kenduri kawin, kOnpoM dorang kalAh...
hahhahhahaaaaa...kidink..!
yg ptg, aku ske kat satU ayaT kOrang dOk jEriT2 tuh...
"kaMI Tak hOt, Kami cOOL.."
tBakar kOT setan2 sekeLiLing...huhuhu.....

sO gUys and girLisH, tOmOlOw kiTe kasi Bukak sUme adiaH keh..!
kasi reBut2 macaM bUdak skOla eh..!
Nah...pIc raye keNangan Tuk kiTe sumE...mOga diabadikaN daLam keNangan Yang meNguSik saNubari jUwita ciTra TerindaH.....cchheeewwaaaaaaahhhhhhh.....!


"kadaNg-KadaNg kaMi rasE hOt pLak...hihihi..."

September 23, 2009

arrggghhhhh....shOpink raye..!



Dengan lanGkah pEnOh semanGat Ultraman, kami telah menjalankan misi PentinG iaitU mencari baju-baju dan seluar serta stokin untuk dipakai ketika berhari raye di beberaPa TempaT di KawasAn Kuala LumPur......

setelah sekian lame berjalan-jalan dan ayah plak mule menyanyi lagu sakit kaki yg dipopularkan oleh abangku sendiri, pemandangan kami anak beranak terhenti seketika...
kami seperti berada di dunie lain....sUnggUH mEngasyiKkan...
WOW..!
maka, terpakse la kami mengambil gambar...
lihatlah aksi kanak-kanak kami....(hak Cipta Terpelihara henPon abg akU tAw)
surprisE...!




bapak aku stat dulu... Omak, tengOk ayah nie...! posiNg ovEr plak..!



ye..aku taw..abang aku ensEm.. kepaDa para-para kakaK iPar, "siLa rasUah sayE" timE aCiH....



mEsti aR akU knE mEncaPap... niE kaN Blog aku...
mueheheeeeeee....

...bErsaMbung di Edisi raye taHOn dePan plak...

sapE katE rayE kaT kL Tak bEsT...?


aduusss..sinis aku terdengar owg2 cakap kalo raye kat kl xbest..
eeiii..kowg tak taw..kalo raye kat kl..kl nie cam kite yang punya..
tapi.....mEmang Tak Best....hahahha....
mmg ar sedey dO...xpe2..aku kne kuat semangat gakk..!
tgk la pic aku dan family mengile selepas semayang raye..
taraaaa...



Jangan Tiru aksi iNi..(Untuk Budak Bawah Umo, Bawah Meja Or bawah KatiL)




kacak tak kami..???
muehehehehhe...
tapi oleh sebab da bosan sangat..esoknyer kami terus ke kampung....
betOl..kat kampong memang meriah... meriah la sangat...
nak taw ape yg meriah..??
kereta...sbb JALAN SUME JEM..!
ish..aku xpaham la... jalan raye da besa..tp jEm gak....
(err..aku la plg byk ttdo ketike jEm itU..)
tapi xpEr...namPak la gak Umat Islam taw nak samBut hari raye dengan penOh merIah..
cuMe bile da bEsa nie..kurang ar skiT mOod Nak raye nie...
weLLL...lUmrah ma...

Pic kenaNgaN uNtuk akU...




sekian..mr kay melapOrkan uNtuk tV-tV yang rOsak di kEdai eLektrik....
timE aCiH...

September 17, 2009

Raye Datang Lagi..


Aiyoookk..raye datang lagi..
tapi kali nie bbeza skit..
nak taw naper..??
Sebab AKU XBELI LAGI PAPE BARANG RAYE PON..!!
waaaa...sedeynyer...!!!
mak, ayah..tOlong ar..pahami la anak mu yg seKo nih..
jiwa den terseksa nih....

xpe2..sok aku balik KL akan ku pastikan segala barangan
raye dibeli..muahahahha...(ckp cam aku duk jaoh jerr...)
dush2...!!

Time raye camnih ar aku mule ar teringat kat kampong..
tp... aku jarang balik kampong...so, nape aku teringat..??
ahh..aku nak ingat gak..aku pon ade kampong gakk..!!
kecik2 dulu aku terer taw men mercun..bawak datang la ape jenis
mercun pon..sume aku pakar la...(tapi adik sedara aku lagi pakar..)
xpe2..aku pon pakar gak..well..biase la..xnak mengalah..!

eemmm..windu kat kuih2 raye..paling aku suke lemang.!!
eerr..lemang bukan kuih eh..??
xpe3..aku suke gak...pastu aku suke kueh baulu gulung...
bak kate wan..TERBAEK GILER...!!
malangnyer kuih tu da susa nak carik....

hmm..korg dulu mesti suke kumpul duit raye kan???
kan? kan? kan? aku xde la suke sgt tapi kalo da rezeki, rembat ajer...!!
muahahahhaaaa....

tapi skang bile da besa2 nie..raye bagi aku da xmeriah sgt...
ye ar..duet raye da xdapat...baju raye pon cam baju g jalan2 lepak kat times..
kueh raye?? kueh tunjuk banyak laa...nak??? meh dtg uma..
waaaaa..sedeynyer...!! raye da xmacam dulu..iklan raye pon da xbesh da...
pape pOn..wish ucapan ari raye la plg besh sejak berzaman2...
sO, camat ari raye aidilfitri...maaf zahir dan baTin..
(sila letak duit raye anda di ruangan komen...time acih..)

Psst: rayeku kali ini bersame kamOo...





muehehehheheee....:-)

IMSOMNIA




nie ah pic bile aku xbleh tdO..
tp nie zaman dulu ah..
pic zaman skang xde weh..xde modal nak
beli kamera...henpon pon cikai jer...waaa...!!
aku di tahap kemiskinan...
xpew2...aku da dengar lecturer aku ckp td..
bia miskin duit jgn miskin budi pekerti..bia ah..
hahahaha...tp ade ke budi pekerti kat aku nih..???

September 11, 2009

new day...




Em..xtaw la nak upload ape kat sni..
nak cite pon tkot korg t ckp aku nie xtaw malu..
skit2 nak cite kat sume org..aku bukan macam tu..
tp kadang2 kite perlukan tempat tuk luah ape yg kite
feels kan..tp xpatot kalo kat blog..blog nie adalah tempat tuk
meluahkan idea-idea yg perlu didiskusikan..anjakan paradigma
mentaliti blogger2 perlu diubah...(err..kalo aku sorg jer yg semangat, bek xpayah..)

well..ari nie aku dpat pengalaman baru..
tp aku xnak cite..malu seh..!!
wakakakaka...
juz nak bgtaw kat korg sumer...idop nie kdg2 kite kne give n take...
jgn taw mencapap tapi xreti wat keje..kite kne tunjuk byk effort...
kne rajin sacrifice kan diri...bese la...lumrah hidup..
tapi yg pelik skang nih..asal aku kne penyakit IMSOMNIA...!!!
tolong ar..gile xtahan aku..tiap2 lec sume tegur..argggghhhh!!!!

kpd yana..kalo ko da jumpe blog aku..hahaha..aku nak gelak kat ko..
da sekian lame aku follow blog ko..
sejak dari second entry lagik..wakakkaakaka....bese la..dulu kan setan..
skang da baik..don wory...no hearts feeling pon..

sekian sajer report dari aku..
cyg, i mish u...
muehehehheheeee...
mak...! tunggu den..t den balik yo..!!
ciaO...

September 6, 2009

virUs H satu N satu

byk org dok sibuk citer pasal virus nie kan..?
tp lagi byk gak org wat xtaw jer..taw cakap..but then??
kite sbgai warga bumi nie kne la amik langkah berjage2..
so, dgn itu..atas bantuan pihak2 dari planet pluto..kami
telah menjalankan kempen hindari H1N1..
lihat lah..renung2kan lah dan selamat beramal..!



cheeewwaaaahh...!

September 5, 2009

hehehe...



hehhehe..kacak tak aku..
siape mereka..??
lu pikir la sendiri...!
(sebenarnye aku saje jer nak tayang muke aku..)
muahahahahahhahaa...

aiyakkk..!


adOi..
da lamer seh update..maklum ler..bz dgn khidupan sbgai seorang pelajar...
cheewwaaaahh!!
so, aku xder pon citer baru nak share...(aku xreti nak share pon)
muahhahahaha...
juz skang nie..life kdg2 berubah..btol ckp mak bapak aku..
kdg2 kite kat bwh, kdg2 kite lak kat atas..tp yg ptg, kite jgn lupe asal usul kite..
di mane bumi dipijak, disitu langit djunjung...merdeka..!(lupe..da lepas..)
tp ape kne mngena dgn aku..?
kne skit kot wlupon aku da cube mngelak..(haiiyaakkk..!)
to sume, slamat berpose..xkire la korg tu silence reader or sesape yg terjumper blog aku nih..
xkisah seh...janji korg eppy..
niway, life goes on..
(oi korg budak rmh, cpt la balik..aku da bosan nih...!!)

July 23, 2009

Main2..

Satu ketika di dalam kelas yang bising bila ketiadaan lecturEr, dgn tetiba datang seorang LecturEr menjerit Silent!!!!!!!!!!!!!! semua student2 terus diam dan tidak ada bunyi langsung... tidak semena-mena ada seorang student di depan sekali bergegar-gegar badannya lalu lecture itu pun bertanya hairan.. "kai, kenapa dengan kamu ni bergegar2..?" "kamu sakit ker?" jawab si kai "maafkan saya cik.." "saya terpilih option Vibarate mode, skg saya tukar mode silent pulak ye cik.."

Sape paNdai...?

Di dalam kelas, seorang cikgu tadika tanya soalan, "Ada 3 ekor burung di atas pokok. Seekor ditembak pemburu, berapa ekor lagi tinggal di atas pokok?" si Abu angkat tangan dan jawab, "Kosong cikgu". "Kenapa kosong Abu?" tanya cikgu. "Sebab 2 ekor lagi tu mesti laa terbang lari cikgu." "Salah! Jawapannya tentulah 2 Mat, 3 tolak 1 sama dengan 2. Tapi cikgu suka cara kamu berfikir".
Selepas habis kelas, Cikgu tu belanja Abu makan aiskrim. Abu tetiba bertanya, "Cikgu, ada 3 orang perempuan makan aiskrim. Satu tu style telan semua sekaligus, satu lagi gigit sikit2, dan satu lagi jilat keliling dulu dan kulum aiskrim sampai habis. Cuma satu je antara tiga tu yang dah kawin, yang mana satu cikgu?" Tergamam cikgu dengan soalan Abu. Cuba berlagak neutral cikgu menjawab, "Yang jilat keliling dulu dan kulum aiskrim sampai habis tu kot". "Salah cikgu, yang pakai cincin kahwin laa yang dah kahwin. Tapi takpe, saya suka cara cikgu berfikir"
Muehehehe...

July 22, 2009


arggghhhh...aku sgt bOrinkkk..!
ape akan terjadi kalo kite bOrink???

a)menguMpaT?
b)men intEneT?
c)men hEnpOn?
d)kua enjOy2?
e)sume di atas?

aku suke jwpn a tu..maybe lately nie aku memang suke
mengumpat kOt..ade jer bende nak aku uMpaTkan..
adOi..mEsti byk dOsa aku nanti..taPi yg aKu pelik, lately nie
asaL Org laki lagi tErEr ngUmpat dari Org pOmpaN eh?
aku pelik skit jEr seBab aku pOn saLah soRang dari Orang laki tU..
muehehehhehee..
tapi kalo aku pilih jwpn b...tu bukan aku kOt..cOz aku bukan
suke sgT men teNet nie..kaLo aku on9 jer mesti sebab nak cari
article baru2 tUk proJect aku..xpon assignmeNt...
men henpOn? uissshhh..aku mmg xbOle kalo xde henpOn..bOle mati aku
nanti..tu ar peneman aku di kala sedang bOrink..berbekalkan duit gaji 300hengget,
aku beli gak coz henpOn aku leh men mp3 tanpa bukak music player kat lua..
aku kan kaki music skit..tp aku xminat music rock kapak n dangdUt!!!
aku suke jwpn d.. leh kua shopink2..xpon g men bowlin..
sO, kat sape2 yg rase agak terer nak cabar aku yg xterer nie..sila la..
aku on jer..

kesimpulan..aku amik pilih e..
ahahahaha..sebab aku bOsan, suMe aku wat...

July 9, 2009

waTak kaToOn


akU xTaw Nape akU sUke diE nih..
Tapi akU sUke sEbab PeranGai diE
yaNg machO, PendiaM, MisTeri dan PendeNdam..
MaybE akU pOn caMtu kOt..hahahhaha..

July 6, 2009

adOi...

aku di menara gading mendaftar di tadika seri alam melalui jalan berliku dan bersosial seolah2 di dataran merdeka ketika menyambut ari merdeka setiap 31 Ogos dan idop seperti di penjara sungai buloh seketika melihat pemandangan anak bulan yang selalu leh aku tengok kat tv dalam cite2 seram sambil berpikir, leh ke aku idop kat sini lagi setahun setengah..??

June 15, 2009

aku masih adE..


aku MasiH adE kaT sinI..
cUme lAtely niE akU bZ jer..
adOi..asyik keJer jer..
pEnat dO..
tP xpEr..myb nIE pelUang akU tUk binE carEer aku skanG..
aku xnak ar nnTi tiME da abIs bLaja, barU nak tHegeH2 carik keJer..
huhuhu...
yg pEnting aku sgt pEnat...!!!
tApi sanGat seronOk waLaupOn akU da Mcm Org giLe...!!!

May 28, 2009

akU & LaUt...!


dUlu aku n da gEng suke lEpak tEpi laUt ouh..
kaLo tengOk OmbaK, meMasing jaDi caM mOnyET..adOoi..
LauT gaK byk MenYimpaN peLbagai seJarah kaT kitEorg..
Tepi LauT pOn samEr..
tApi tU sUme mEmory tUk aku..
sO gEng..?
biLe naK Lepak tEpi LauT..?
bbQ, men pasiR, chiLL...da Lamer Tak waT suMer tU oUh..

May 25, 2009

bayi ajaiB..?


kiUt Tak buDak niE...??
hEhE..
cUbe tEka anAk sapE..??
Umo kEtika Pic niE di Amik iaLah 2tHn seTengah.
aLa..sPe sUh die tdO..
aku Lak jeles seBab TakLeh tdO..
sO, diE ar jadi Mangsa akU kacO seBab
BOwink..
tP tIbe2 aku dEngar saTu sUare-

Emak: Oi..jGn kacO budak Tu..! diE tgh ElOk diAm ko Pegi Usik KnpE??
akU: riLek ar mak..tgk Budak nie sng ati jEr..
Emak: kang Die melalak, ko nak jagE??
aku: Eh, xpe2..

aku da lame taw memang susa nak jge budak kecIk..camtu la susa nye tIme mak kite jge kite dulu2 taw..pantang kne usik dgn orang len,.konpom die mara orang tu...
tapi pena tak kite hargai ibubape kite?? kalo bLom, bek korang sUme g wat skang..!
bak kate orang tue2.."sorang mak bole jage 10oraNg anak tP lOm tentu 10oraNg anak leh jage sorang eMak.."
sO, hargailah n sayangilah mereKa ketika mereka masih ada..

moral: aku tak amik kelas moral time skola dulu..huhuhu..

May 24, 2009

korang pena tak tengOk antoo dalam piC..?
mesti la pena kan...
ak pon ade gak..antoO2 nie sume sibOk jer nak amik gambar dgn aku..
sO, aku share la dgn korang skali k..



kOrang kire la ade bape ekOr sumE skali eh..jUz ade 3 orang manusia jer taw dlm pic tuh..t bgtaw la kat aku eh..hihihi...
tengOk betOl2 n pastikan xde sesape kat blakang kOrang tu..
takOt..!!

duLu-duLu bukaN sEkaraNg..

akU tEringat zaman2 lamer aku time aku diplOma dulu..
tak disangkaL, aku bukannyerr jahat tP nakaL skiT la..
paling aku xleh luPer ialah biLik tidO aku..katiL aku..
memang bile aku tidO, 2 ari pon lom tentu aku bangOn..

tEringat gak aku kaT kekawan lamer aku yg da lame aku tak jumper..
rOomate akU cam baha, paan, syafiq kunin, azrul kacak...
sume muke baik tapi perangai cam setan..
tu tak masuk lagi kekawan aku yg kat baskin dulu cam emi setan(memang die setan), jas pendek..(hahaha), wanie, zali n sesape lagi la...
keje jumpe eskem, makan eskem, curi eskem, tido eskem, sume2 la pasal eskem..
wuwuwu...rindo gak aku kat sumer tu..
eh..teringat gak kat skandal aku kedai sebelah baskin..(hahahahah..!)
jiran2 kedai pon sume baik2..(ala..kalo aku bg eskem, sume jadi baik..)

kawan2 diploma aku pon sume bgos2 sebab sume setiakawan n dorang pon otak mmg cemerlang especially bab menipuu..huhuhu..(zfq, wan, kOde, bob..dan len2..)
mmg banyak bnde aku dok wat dengan dorang nie..ala..kalo lepak..adoi..smpai suboh pon lom tentu tamat..

tapi tanpe dorang sume2 nih..lom tentu aku skang berdiri kat tempat yang aku berdiri skang nie..(kat lantai gak..adoi..)
walaupon skang aku di dunie baru n environment baru..(girl baru..uhuhu..) aku tetap tak luper asal usul aku..kawan2 lamer yg pernah tlg aku..lepak dgn aku..
korang sume bagos2..tp mase berubah coz aku semakin bz..(bz duk rumah, makan, tido n besakan peroT..hahaha..)

nie ade la skit pic2 aku time aku dolu-dulu..taraaa....








sOry la kaLO tak banyak pic coz pendrive aku ilang...(wawaawaaaaa..!)
cd aku pon ilang..(waaaaa..!)
aku juz ade pendrive 256mb jer..huhuhu..giler sedey..
lapTop pon xder..nie pon laptOp pinjam...
tapi xper..coz bg aku..aku da memorikan sume pic2 yg ilang tu dalam oTak aku..
amin..

ciUm istEri...


Pada suatu pagi, bertanya si isteri pada si suami:
Isteri :Abang tengok jiran kita yg baru pindah tu?
Suami :Kenapa? Isteri :Tiap pagi sebelum pergi kerja,
suami dia akan cium isterinya. Bila pulang kerja, dia akan
berikan isterinya sekuntum bunga mawar. Loving betullah mereka.
Kenapa abang tak buat macam tu?
Suami :Nak mampus... Mana abang kenal isteri dia?'

May 23, 2009

mEh jaWab tEpOn...!


Tak tahu ler selame nie kan betul ke tak cara korang semua jawab tepon
Mungkin ape yang korang selalu buat salah... dan kebanyakannye sama..
Tak terpikir kah korang nak jawab dengan betul..??
Ape kate korang cube tukarkan sikit jawapannye..Muehehehe...


1. Soalan: Hello, may i speak to Encik Helmi please?
Jawapan: Sorry.sini bukan balai polis.

2. Soalan: Hello, siapa disana?
Jawapan: Ntah..saya kat sini,mane le saya tau sape kat sane..huhu..

3. Soalan: Hello, boleh saya bercakap dengan bapa awak?
Jawapan: Nak cakap, cakap je ar..watpe tanye saya pulak.

4. Soalan: Hello, boleh sambungkan ke nombor 999?
Jawapan: Maaf cik,nombor tak boleh disambung, hanye boleh dicampur.

5. Soalan: Hello, mak ade rumah?
Jawapan: Mak takde rumah. Ayah ade. Rumah nie ayah yang beli.

6. Soalan: Hello Ali, buat ape tu?
Jawapan: Kan saya tengah bercakap ngan awak kat tepon ni..hish.!

7. Soalan: Boleh saya bercakap ngan Faiza Laily?
Jawapan: Maaf.nombor yang anda dail tidak mahu memberikan
perkhidmatannyer... t.q.!

8. Soalan: Hello, tolong panggilkan Abu. Saya nak bercakap dengannya.
Jawapan: Sila panggil sendiri. Saya sibuk.

9. Soalan: Hello......
Jawapan: Hello. rumah terbakar disini. Anda ingin mendaftar???

10. Soalan: Hello, saya nak tumpang bertanya...
Jawapan: Maaf. Ini bukan kaunter pertanyaan.

11. Soalan: Hello, betul ke ini nombor 8884412?
Jawapan: Sila dail sekali lagi. Kalau saya jawab betul le tu…

12. Soalan: Assalammualaikum...
Jawapan: Waalaikummussalam..(Tupp!terus letak tepon.salam kite wajib jawab)

Agak2 nak kene LEMPANG LAJU2 jawab ler macam tu......Hahahaha!

May 5, 2009

kirE dUeT..!


Tiga Orang perOmpak iaitU aLi, abU dan aTan bErjaya Merompak sebUaH baNk.
Tiba di TeMpat PersembunyiaN, merEka bErcadanG UntUk membahagi-bahagIkan hasiL
rOMpakan itU denGan Sama raTa.

"Mari kiTe kira jUMlah dUit niE, kEmudiaN barU kite bahaGikan saMa banyaK. LepaS tUe kite tErus laRi kEluar nEgara.." kaTa si aBu.

sEteLah haMpir 5 jam, merEka masiH bELum seLesai mENgira wAng itU kerAna tERlalU banyaK. Ali jadi tEnsiOn laLu bErkata, "kOrang niE seNgaL la..waTpe nak suSah pAyah kiRe..esOk kite tEngOk je suraTkHabar, kOnpOm dOrang akaN cakAp berape jUMlah yang kiTe da rOmpak niE..!"

MORAL: Tak sUme Orang biJak PandaI caM pErOmpak..huahuhuaaa...

May 4, 2009

BURUK


Dalam idOp akU LateLy nie sElalu Jer TErjadi pErkara2 bUruk...:

1. Name buruk
2. Muke buruk
3. Perangai buruk
4. Kawan buruk
5. kEte buruk
6. hEnpOn buruk
7. duiT buruk
8. bajU buruk
9. sEluar buruk
10. kasUt buruk
11. dOmpeT buruk
12. rambuT buruk
13. Tulisan buruk
14. jam buruk
15. Fikiran buruk
16. Minyak Wangi buruk
17. Jalan buruk
18. Moto buruk
19. Kuku buruk
20. Boxer buruk
21. Beg buruk
22. buruk, buruk, buruk dan buruk..!!

Tapi tU sUme Tak menjadi Masalah sebaB keBurukan tu La yanG menjadikaN aku isTimewa..
sO, kalO kOrang ader rase buruk, janGan Takut ataU panik seBab tU sUme
kElebihan kOrang sEbab kOrang semEmangnyEr BURUK...agagagggaaa.....

April 30, 2009




Seorg kanak2 pompuan pulang ke rumah smbil nangis2...
Ibunye brtanya:Nape ni anakku syg???
Anak:Mama sex tu aper???
Si ibu yg terkjut dgan soalan anaknye prlu mnjwab krane sex telah diajar di sekolah...
Lalu die pun mceritekn kisah kumbang dengan bunga dan kucing mengawan...
Si ibu jugak selit2kan kesah percintaan die dengan suaminye lalu
berkahwin dan mdapat anak itu...
Tetibe si anak nangis dengan lebih kuat...
Mama:Nape ni???
Anak:Jawapan mama panjang sangat...
Mama je la tolong isi kan kat buku nie....
NAME:...
AGE: ...
SEX:..
tu laaaa...otak tu jangan ler fikir negatif sangat…!

April 26, 2009

PriVacy


akU bUkan anTi-sOsiaL taPi akU raSe kadaNg2 aku Nak gaK privaCy..

seMak ar pLak kaLO tibE2 suMe oraNg naK aMik Taw PasaL aku..

akU kaTne..deNgan Sape...akU kawaN dEngan Sape...

Sape mereKa..? Sape dIe..?

SiBooK jErrrr...

YanG peNting skaNg...Life aku Semakin Laju daN xPernah BerhenTi kecuali kaLo aku TidOo...
mueehehehhee.....

April 7, 2009

JangaN bErcHenTa kaLo Tak MampU


Artikel ini telah dikongsikan oleh Untouchable di Forum Tentang RagaM Dalam bErciNta..

Hari tu ayang tanya tang mane kite sayang kat ayang. Time tu kite tak dapat nak jawab. Semalam ayang merajuk ngan kite, kite dah penat nak layan. Ayang call kat kite, kite malas nak jawab. Tang mane erk kite sayang kat ayang? Semalaman kite duk pk soalan tu. Pernah ke?Maybe tak sedalam cinta Titanic atau Taj Mahal. Sayang kite kat ayang sangat la kerdil. Sebab tu la ayang selalu merajuk erk? Tak tahu la,setahu kite:
1. Sebelum kite kenal kat ayang, setiap Sem kite dapat Anugerah Dekan.Bile dah kenal ngan ayang, setiap sem kite repeat paper. Sebelum kenal ngan ayang kite belajar pakai duit biasiswa, lepas kenal ngan ayang,keluar makan lagi nak mintak duit ngan emak kite..
2. Kalau ade 1 buah epal, kite bagi jer kat ayang Kalau ade 2 buahepal, kita bagi yang besar kat ayang..
3. Kalau kite makan ikan, ayang makan tang badan ikan tu, kite makan tang kepala ikan tu je..
4. Ayang ni tak la cun sangat, tapi kite tak pernah kutuk ayang tak cun. Tapi kite yang hensem ni ayang lagi nak kutuk ngan member depan kite, kata kite tak hensem langsung. Erra Fazira berlalu depan mata, kite diam je. Takut kalau puji kang ayang marah. Mat Indon duk depan Sogo ayang gi ngorat time kite gi tandas. Siap mintak nombor tepon depan kite lagi..
5. Kalau keluar ngan ayang, ayang slumber nak makan Starbucks, kite tipu kite dah kenyang, padahal bile dah sampai kat umah kite makan megi..
6. Sebelum kenal ngan ayang., kite tak pernah ade girlfriend. Selepas ayang kenal ngan kite, genaplah koleksi ayang ada 20 boyfriend kesemuernya. Kite tak pernah marah ayang playgirl, dah tu ayang kata kite cam sami buddha..
7. Kalau ayang rasa nak cium kite, ayang cium terus tak pernah tanye p0n. Tapi bile kite rasa nak cium ayang, lepas tanye lagi nak kene reject..
8. Ayang selalu pukul dada kite, tampar muke kite, cubit peha kite, kite tak pernah tengking sekali pun, apatah lagi nak cubit, nak tampar, nak pukul..
9. Pernah ayang tanya kalau ayang jatuh cinta ngan laki lain, kite nak buat ape. Kite kate kite nak bunuh laki tu. Tapi bile kite tanya kalau kite jatuh cinta kat pompuan lain, ayang nak buat ape, ayang kata nak bunuh kite, emak kite, ayah kite ngan nenek kite..
10. Kite beli mask Clinique ngan ayang harga RM300 kite kate harga RM30. Ayang beli jam tangan kat kite harga RM30 ayang kate hargaRM300..
11. Setiap kali berjumpe kite bagi hadiah kat ayang, tapi setiap tahun birthday kite ayang kate dah lupe..
12. Kite rosakkan headphone walkmen ayang, kite ganti satu discman baru. Ayang rosakkan kerete kite, ayang buat derk je..
13. Sekali ayang demam, kite kene diet 2kg nak jaga ayang. Sekali kite demam, ayang tambah berat 2kg sebab abiskan makanan kite..
14. Kite tak pernah kata ayang pendek,ayang marah kite tinggi sangat,member ayang ketawakan ayang..
15. Ayang datang umah kite, kite tido sofa, kite datang umah ayang,kite gak yang tido kat sofa..
16. Mak kite belikan rantai Tiffany ngan ayang. Mak ayang tak pernah ajak kite makan kat umah ayang walau sekalip0n..
17. Kucing umah kite bersalin, kite bagi anak kucing yang paling cute kat ayang, 2 hari je ayang bela, kucing tu dah mati. Ayang tak kate pape pun. Ayang bagi ikan emas yang dah nak mati kat kite, 2 hari kite bela dah mati. Ayang kata nak bunuh semua anak kucing kite..
18. Ayang kalau nak pakai duit kite,terus ambil takyah bagitau. 30 ke 80 ke seratus ke selagi wallet kite ade duit. Aritu kite nak pinjam 10ringgit sebab terlupe bawa wallet, ayang kate kite kedekut..
19. Birthday ayang kite tak pernah terlupe. Birthday kite arini ayang tak pernah ingat...
20. Sebab kite ayang jadi chantek, tp sebab ayang kite jadi hodoh ngan sakai...

March 29, 2009

Aku sEorang budak yang simple

Aku nie Tak pilih kawan tapi aku tak suke kawan dengan lelaki sebab kawan-kawan lelaki aku sumenye gay. Ramai orang kata aku tak hensem sebab aku kawan dengan tom cruise. Aku benci dengan lipas sebab lipas lari laju, sebab tuh aku tak sempat pukol die. Aku suke adik aku sebab aku abang die, aku suke buli die. Aku suke pegi tandas, sebab lepas makan aku suke buang. Tiap-tiap Jumaat aku suke makan cendOl sorang-sorang sebab mase tuh sume orang pegi semayang Jumaat. Aku suke makan koko krunch sebab slalu bagi mainan free. Tapi aku benci sardin sebab aku tak penah makan. Aku suke mengaji sebab ustaz aku sangat garang. Aku dulu famous sebab kawan dengan siti nurhaliza. Aku lebih suke kawan dengan monyet daripada kawan-kawan aku sebab dorang lebih hensem dari aku. Aku lebih rela kawin dengan pengkid sebab kawan-kawan pompan aku sumenye lessy. Aku suke kat Jessica Alba tapi die tak penah hiraukan aku. Aku tak suke berenang sebab aku tak pandai berenang. Aku suke baby gurl sebab bile baby tuh senyum aku rase die cam nak ngorat aku. Aku suke botak kepale sebab time tuh sume orang suke pandang aku. Aku tak suke men sorok-sorok sebab takde sape nak cari aku. Aku suke makan choki-choki sebab choki-choki la yg wat aku kantoi pose setiap tahun. Aku suke Britney spears, tapi mak aku tak bagi, die cakap seksi. Aku benci kucing sebab aku suke dera kucing. Aku suke lembu sebab aku suke baling taik lembu kat lembu. Aku tak suke setan sebab die jahat sangat. Ramai pompan suke kat aku sebab aku pandai masak. Aku suke kluar shoping hanya untuk tukar duit syiling. Aku suke beli henpon sebab aku takde henpon. Aku taw aku pandai sebab tu aku blaja sampai tingkatan 3. Aku syukur sebab aku masih ade diri aku. Sekian…Amin..

March 28, 2009

Jiwa bEbaS


LatEly niE akU tEngOk lapisaN OzOn kaT awaN makiN mEnipiS waLaupOn akU rabOn jaOh.
Kesian makHLuk-makhLuk Tuhan, cUaca makiN paNas, kaNdungaN OksigEn Plak makiN meniPis eveN aisbErg kaT kuTub Utara Pun da naK caiR...

MenTaliti manUsia masiH tak bEbas...mahUkan kEmajUan Tapi sikAp daN perwaTakan seMakin diLupErkaN..

aKu pOn pElik ar gak coZ rata-raTa manUsia zaMan skanG hampiR sumER paNdai bErkaTa-kaTa, knOwledgE pOn paDaT jUge Tapi kUrang saTu..."TingkaH Laku"...
sElagi beNda aLah tU Tak berUbaH seLagi tU ar jiwa kiTa taK kan Bebas...
saLah siaPa..? KenaPa tERjadi..?
Mungkin kadAng kaLa koRang mahuPon akU pERlukaN MASA dan RUANG sejEnak Tuk pikirKan benda-benda maCaM niE...Maybe naMpak kEcik taPi efEknyer bEsa bEb..!
(lagi bEsa dari kawaN bEk akU..!!!)
Ape yaNg pErLu kitE waT..?
kaU, akU, kiTe, kaMi, mEreka, diA, Lu, wa, Saya, aWak, bEb, dUde, dEar, kEkanda, aDinda, kOrang, dOraNg daN sEwakTu dengaNnyEr...(bUkan Masuk wakTU sOlat yE..) kEne bErtinDak sEgera.....

ayUh..! gErak Lah..! cEpaT Lah..! sekaRang..! aPe tUnggU Lagi..!
Mari TIDO dan MimpikaN yaNg iNdah-indaH tUk ari EsOk....!
zzzzzzzzzzzzzzZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ.......
(amaRan: JangAn MaraH aku..huhuhu)
MueehEEEhEEee....

SakiT

Enjit-enjiT sEmOt

Sape sakiT naiK aTas

EnjiT-enjiT semOt

saPe sakiT naik Atas

saPe sakiT..? akU..? kE kO..?
aPesaL sakiT..? jeLeZ..? dEngki..? takOt..?
kaLo sakiT..? bengaNg..? bOrink..? bOsan..? nak Tikam belakAng..? jaTOhkaN oraNg..?
kEnape niE..?
Lu PunyeR sakiT Lu pk....taPi wa Punyer sakiT Lu adE Pk..??
Lu sakiT Lu lePas...taPi wa Punyer sakiT wa keNe siMpan..??
EllO bradEr & sisTer, zaMan sUda majU...umO sUda LanjuT...Otak pUn suda panDai...taPi menTal pOn knE la fOllow skaLi kEmajUan tUe...
Taw ayaT tara chaNtek mau cHerita taPi cukuP kOwt kalO sekadaR nak bagi nasiHat, kalO tarak maU dengaR, apE leh waT....
Kawan-kawan...
Jangan seLalU sakiT ataU jaDi penyakiT sEbaB idOp knE styLe waLaupOn xdE dUit...
muEhEEhEE....

March 25, 2009

bErjayakAh aku..???



akU Tak rEti nak waT bLog sEbenarnyEr...

Tapi paS akU cLick2 ikOt apE yg kOmpUtER nie caKap tErus lEh waT...

betaPa sUke nyEr aku...!!!

Tapi aku stiLL sUgul..lEh kEr akU idOpkan bLog aku niE..??

haRap2 berjaya...'!


Tapi tErkejUt jugE..!!