March 29, 2009

Aku sEorang budak yang simple

Aku nie Tak pilih kawan tapi aku tak suke kawan dengan lelaki sebab kawan-kawan lelaki aku sumenye gay. Ramai orang kata aku tak hensem sebab aku kawan dengan tom cruise. Aku benci dengan lipas sebab lipas lari laju, sebab tuh aku tak sempat pukol die. Aku suke adik aku sebab aku abang die, aku suke buli die. Aku suke pegi tandas, sebab lepas makan aku suke buang. Tiap-tiap Jumaat aku suke makan cendOl sorang-sorang sebab mase tuh sume orang pegi semayang Jumaat. Aku suke makan koko krunch sebab slalu bagi mainan free. Tapi aku benci sardin sebab aku tak penah makan. Aku suke mengaji sebab ustaz aku sangat garang. Aku dulu famous sebab kawan dengan siti nurhaliza. Aku lebih suke kawan dengan monyet daripada kawan-kawan aku sebab dorang lebih hensem dari aku. Aku lebih rela kawin dengan pengkid sebab kawan-kawan pompan aku sumenye lessy. Aku suke kat Jessica Alba tapi die tak penah hiraukan aku. Aku tak suke berenang sebab aku tak pandai berenang. Aku suke baby gurl sebab bile baby tuh senyum aku rase die cam nak ngorat aku. Aku suke botak kepale sebab time tuh sume orang suke pandang aku. Aku tak suke men sorok-sorok sebab takde sape nak cari aku. Aku suke makan choki-choki sebab choki-choki la yg wat aku kantoi pose setiap tahun. Aku suke Britney spears, tapi mak aku tak bagi, die cakap seksi. Aku benci kucing sebab aku suke dera kucing. Aku suke lembu sebab aku suke baling taik lembu kat lembu. Aku tak suke setan sebab die jahat sangat. Ramai pompan suke kat aku sebab aku pandai masak. Aku suke kluar shoping hanya untuk tukar duit syiling. Aku suke beli henpon sebab aku takde henpon. Aku taw aku pandai sebab tu aku blaja sampai tingkatan 3. Aku syukur sebab aku masih ade diri aku. Sekian…Amin..

March 28, 2009

Jiwa bEbaS


LatEly niE akU tEngOk lapisaN OzOn kaT awaN makiN mEnipiS waLaupOn akU rabOn jaOh.
Kesian makHLuk-makhLuk Tuhan, cUaca makiN paNas, kaNdungaN OksigEn Plak makiN meniPis eveN aisbErg kaT kuTub Utara Pun da naK caiR...

MenTaliti manUsia masiH tak bEbas...mahUkan kEmajUan Tapi sikAp daN perwaTakan seMakin diLupErkaN..

aKu pOn pElik ar gak coZ rata-raTa manUsia zaMan skanG hampiR sumER paNdai bErkaTa-kaTa, knOwledgE pOn paDaT jUge Tapi kUrang saTu..."TingkaH Laku"...
sElagi beNda aLah tU Tak berUbaH seLagi tU ar jiwa kiTa taK kan Bebas...
saLah siaPa..? KenaPa tERjadi..?
Mungkin kadAng kaLa koRang mahuPon akU pERlukaN MASA dan RUANG sejEnak Tuk pikirKan benda-benda maCaM niE...Maybe naMpak kEcik taPi efEknyer bEsa bEb..!
(lagi bEsa dari kawaN bEk akU..!!!)
Ape yaNg pErLu kitE waT..?
kaU, akU, kiTe, kaMi, mEreka, diA, Lu, wa, Saya, aWak, bEb, dUde, dEar, kEkanda, aDinda, kOrang, dOraNg daN sEwakTu dengaNnyEr...(bUkan Masuk wakTU sOlat yE..) kEne bErtinDak sEgera.....

ayUh..! gErak Lah..! cEpaT Lah..! sekaRang..! aPe tUnggU Lagi..!
Mari TIDO dan MimpikaN yaNg iNdah-indaH tUk ari EsOk....!
zzzzzzzzzzzzzzZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ.......
(amaRan: JangAn MaraH aku..huhuhu)
MueehEEEhEEee....

SakiT

Enjit-enjiT sEmOt

Sape sakiT naiK aTas

EnjiT-enjiT semOt

saPe sakiT naik Atas

saPe sakiT..? akU..? kE kO..?
aPesaL sakiT..? jeLeZ..? dEngki..? takOt..?
kaLo sakiT..? bengaNg..? bOrink..? bOsan..? nak Tikam belakAng..? jaTOhkaN oraNg..?
kEnape niE..?
Lu PunyeR sakiT Lu pk....taPi wa Punyer sakiT Lu adE Pk..??
Lu sakiT Lu lePas...taPi wa Punyer sakiT wa keNe siMpan..??
EllO bradEr & sisTer, zaMan sUda majU...umO sUda LanjuT...Otak pUn suda panDai...taPi menTal pOn knE la fOllow skaLi kEmajUan tUe...
Taw ayaT tara chaNtek mau cHerita taPi cukuP kOwt kalO sekadaR nak bagi nasiHat, kalO tarak maU dengaR, apE leh waT....
Kawan-kawan...
Jangan seLalU sakiT ataU jaDi penyakiT sEbaB idOp knE styLe waLaupOn xdE dUit...
muEhEEhEE....

March 25, 2009

bErjayakAh aku..???



akU Tak rEti nak waT bLog sEbenarnyEr...

Tapi paS akU cLick2 ikOt apE yg kOmpUtER nie caKap tErus lEh waT...

betaPa sUke nyEr aku...!!!

Tapi aku stiLL sUgul..lEh kEr akU idOpkan bLog aku niE..??

haRap2 berjaya...'!


Tapi tErkejUt jugE..!!