March 28, 2009

Jiwa bEbaS


LatEly niE akU tEngOk lapisaN OzOn kaT awaN makiN mEnipiS waLaupOn akU rabOn jaOh.
Kesian makHLuk-makhLuk Tuhan, cUaca makiN paNas, kaNdungaN OksigEn Plak makiN meniPis eveN aisbErg kaT kuTub Utara Pun da naK caiR...

MenTaliti manUsia masiH tak bEbas...mahUkan kEmajUan Tapi sikAp daN perwaTakan seMakin diLupErkaN..

aKu pOn pElik ar gak coZ rata-raTa manUsia zaMan skanG hampiR sumER paNdai bErkaTa-kaTa, knOwledgE pOn paDaT jUge Tapi kUrang saTu..."TingkaH Laku"...
sElagi beNda aLah tU Tak berUbaH seLagi tU ar jiwa kiTa taK kan Bebas...
saLah siaPa..? KenaPa tERjadi..?
Mungkin kadAng kaLa koRang mahuPon akU pERlukaN MASA dan RUANG sejEnak Tuk pikirKan benda-benda maCaM niE...Maybe naMpak kEcik taPi efEknyer bEsa bEb..!
(lagi bEsa dari kawaN bEk akU..!!!)
Ape yaNg pErLu kitE waT..?
kaU, akU, kiTe, kaMi, mEreka, diA, Lu, wa, Saya, aWak, bEb, dUde, dEar, kEkanda, aDinda, kOrang, dOraNg daN sEwakTu dengaNnyEr...(bUkan Masuk wakTU sOlat yE..) kEne bErtinDak sEgera.....

ayUh..! gErak Lah..! cEpaT Lah..! sekaRang..! aPe tUnggU Lagi..!
Mari TIDO dan MimpikaN yaNg iNdah-indaH tUk ari EsOk....!
zzzzzzzzzzzzzzZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ.......
(amaRan: JangAn MaraH aku..huhuhu)
MueehEEEhEEee....