February 19, 2011

Mencari Iilmu baru

Tah tak taw la dari mana datangnya minat aku untuk mengambil gambar atau menjadi jurugambar sambilan..tapi aku rasa, hampir setiap ari aku membelek kamera ku ini (ahh..ayat skema, blaaa)

Thanks to Johan n Awang, dorg la sifu2 aku terbaik aku..byk gak blajar dari dorg dlm dunia seni nih…art, design, photography, dan bukan pornography ek, sume aku blaja kat dorg..huhu..cume yg best, aku da ade kamera baru, bia ahh org nak ckp ape, janji aku ade….kau ade? Xde diam..haha…

So, blaja ilmu photog nie susa gak der…byk bnde nak kne amik taw cam apperture, ISO n Shutter speed..gile ah..merangkak beb mendengar syarahan dari Johan…haha..(die siap gelak besar bai bile aku kua buku nota salin tips2 die..) bia laaa….janji niat aku betul…nak blaja, bukan nk poyo2 beli kamera ikut trends pastu simpan dalam uma, bagi nenek pakai (agaknye laa..)…duss….bek bagi aku pakai..
Yelahh..aku taw, aku tulis panjang2 pon bukan ade sape nk bace..eh bia la…blog aku, aku la yg tulis..hahhaahaha…da2, kang gile aku plak yg jadi gile…yg penting, idop jgn skema…caloooo…

Psst: Sape nak pakai photographer angkat tangan macam saya ( gaya tangan Usop Hantu Kak Limah)