February 20, 2011

Malang bau Hancing

Tak sangka, zaman skang nie pon ade gak byk manusia bodo dan suke amik kesempatan…budak universiti konon..blaa..perangai cam gampang, aku xtaw la camne universiti nie bole amik ko..aku sbgai ex kat situ pon malu bile ade org2 perangai cam ko nie….

Cerita nyer camnie..aku jual sugar glider kat die..(tupai terbang tu)..pastu bile da beberape bulan die carik aku balik, die maki aku..die cakap aku yg salah sebab jual binatang yg garang, xbole jinak…ciann aku tengok kat mamat bangang nie..rase cam nk cakap kat die, hello bangang, ko cakap dengan aku, tupai mane yg jinak dengan sendirinyer..? ko la bengong..da taw xjinak, ko jinakkan kan la..ko tu lelaki, bukannye pompan..da tu berlagak, aku suh amik sekor dlu, ko blagak nak amik sepasang..last2 ko yg xpndai jaga..customer always right..? f*** tub la..customer always smart but they are not always right…!! Len kali bace la kat tenet, camner cara nak jaga…ko ingat beli binatang ade warranty ke..??

Siyes sakit ati do…kalo ckp leklok xpe la gak..atleast aku respek la skit..nie x, main sound jer…ikot sedap mulut jerr….mulut tu cam da nampak sangat nak mintak kne pijak kan….haisshhh…nie la melayu..bukan la aku nak salahkan sume org, tapi aku jadi geram dengan segelintir umat2 yang macam nie…da la jumpe2 ade love bit kat tengkuk..hey, da la…kang kalo aku ckp byk, makin btambah plak dosa aku nanti….

Moral : jangan blajar kat universiti kalo perangai macam budak tadika…